Vergunningstraject Groesbeekseweg

Vergunningstraject woningsplitsing op de Groesbeekseweg in Nijmegen

Vraag

Een vastgoedbeheerder van een herenhuis aan de Groesbeekseweg te Nijmegen heeft ons benaderd voor het legaliseren van een woningsplitsing. In dit pand zijn vijf zelfstandige woonruimten gerealiseerd, zaak dus om deze splitsing te legaliseren bij de Gemeente Nijmegen. Aan ons de vraag om het volledige vergunningstraject te uit handen te nemen en zo de woningsplitsing officieel te maken!


Aanpak 

Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning komt een hoop kijken. We zijn gestart met het verzamelen en samenstellen van alle benodigde documenten. Denk bijvoorbeeld aan plattegronden, doorsnedes, brandveiligheid en parkeergelegenheid. Deze stukken zijn vervolgens met de juiste onderbouwing ingediend bij de gemeente en uiteindelijk hebben we de omgevingsvergunning toegewezen gekregen.

 

Uitdaging

De feitelijke situatie bestond al jaren, dus het was belangrijk om met zo min mogelijk bouw- en installatietechnische ingrepen de vergunning te verkrijgen. Daarnaast diende de parkeerbalans op de juiste manier getoetst te worden om aan het gemeentelijke parkeerbeleid te voldoen.

Resultaat

– Doorlooptijd: 6 maanden
– Uitvoeringsjaar: 2020

Vergunningstraject Groesbeekseweg