Bouwkundig projectmanagement voor Helicon Opleidingen

Vraag

Helicon opleidingen is een Mbo-school met 8 locaties, verspreid over de Brabant en Gelderland. Al deze verschillende locaties, zorgen voor een grote diversiteit aan huisvestingsvraagstukken. Daarom was Helicon Opleidingen op zoek naar een vakkundige projectmanager met een brede expertise van diverse bouwkundige projecten. Bouwmanager Herman bleek de perfecte match!

 

Aanpak

Sinds 2015 is Herman als bouwmanager aangesloten bij Helicon opleidingen. Voor de facilitaire afdeling van Helicon is hij het vaste aanspreekpunt en neemt hij uiteenlopende huisvestingsvraagstukken op zich. Zo begeleidt hij samenvoegingen van locaties, neemt hij grote nieuw- en verbouwprojecten op zich en helpt hij bij de koop en verkoop van locaties.

 

Uitdaging

De vraagstukken binnen een grote onderwijsinstelling zijn erg uiteenlopend. Zo is het belangrijk dat je goed de hoofd- van de bijzaken kunt scheiden en rekening houdt met (uiteenlopende) belangen. Deze dienen bovendien uitstekend gecoördineerd te worden: hiervoor moet je kunnen schakelen op elk niveau.

Resultaat

– Sloop/nieuwbouw Groen technisch Centrum 1.000m2, Helicon Boxtel;
– Nieuwbouw Landschapshal 800m2, Helicon Nijmegen;
– Nieuwbouw Dierenverblijf 550m2, Helicon Nijmegen;
– Studie naar Renovatie/Sloop/Nieuwbouw hoofdgebouw, Helicon Nijmegen;
– Nieuwe locatie zoeken, aanhuren en projectmanagement binnen bouwteam m.b.t realisatie inbouwpakket, Helicon Tilburg;
– Verbouw en aanbouw van lokalen en spreekruimtes, Helicon Geldermalsen;
– Interne verbouwingen en sloop/nieuwbouw dierenverblijf 190m2, Helicon Nijmegen;
– Bouwkundige begeleiding samenvoeging, Helicon Apeldoorn en Velp;
– Project- en Procesbegeleiding verkoop, Helicon Apeldoorn.