De vijf best gelezen blogs van 2021

Het einde van het jaar 2021 is in zicht. Een goed moment om terug te blikken op onze blauwdrukken van het afgelopen jaar! In blauwdruk lees je onze visie op de wereld van de bouw, de laatste trends en de persoonlijke verhalen van onze bouwmanagers. Het afgelopen jaar zijn 10 edities van blauwdruk verschenen. Maar welke onderwerpen spraken jullie het meest aan? In deze editie hebben we de vijf best gelezen blogs voor je op een rijtje gezet.  

 

1: 7x hoe jij jouw bedrijfspand kunt verduurzamen 

Ben jij al klaar voor 2023? Zoals je misschien wel weet heeft de Nederlandse Overheid besloten dat elk kantoorgebouw in 2023 minimaal een energielabel C moet hebben. Voldoet het gebouw niet aan de eisen? Dan mag het per 1 januari 2023 niet meer als kantoorruimte gebruikt worden. Onze werkplekken moeten – en kunnen – duurzamer. Maar hoe pak je dat aan? In deze editie gaven we jou 7 tips waar je direct mee aan de slag kan!

Lees meer… 

 

2. Budgetoverschrijding in het bouwproces voorkomen? Zo doet Herman dat! 

Het is helaas vaker regel dan uitzondering: overschrijding van het bouwbudget. Dit leidt tot vervelende situaties tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Toch zijn er veel manieren om budgetoverschrijding in het bouwproces te voorkomen. Bouwmanager Herman Croes vertelde je in deze blog hoe hij ervoor zorgt dat het bouwproces binnen het afgesproken budget blijft.

Lees meer… 

 

3: Verduurzaam je bedrijfspand met ISDE-subsidie 

 Duurzaamheid blijft een terugkerend thema. Ook in deze editie van blauwdruk bespraken we dit onderwerp en gaven we je inzicht in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De ISDE-subsidie helpt ondernemers om stap voor stap van het gas af te komen. We gaven antwoord op al jouw vragen. Wat is de ISDE? Waar kan je deze subsidie voor gebruiken? En aan welke voorwaarde moet je voldoen? Je leest het hier. 

Lees meer… 

4: 5x waarom het inschakelen van een bouwmanager verstandig is 

Als ondernemer heb je het al druk genoeg en zit je natuurlijk niet te wachten op een moeilijk (ver)bouw- of verhuistraject. Toch is het belangrijk na te denken over nieuwe huisvesting. Bijvoorbeeld omdat je uit je jasje groeit of omdat je huidige pand toe is aan renovatie. Een professionele bouwmanager kan je hierbij helpen! Een bouwmanager beheerst de tijd, kosten én de kwaliteit van een bouwproject. Benieuwd welke reden er nog meer zijn om jouw project door een bouwmanager uit te laten voeren? In deze blauwdruk deelde wij er vijf met je.

 

5: Circulair bouwen: wat heeft de eindgebruiker eraan? 

We kunnen er niet meer omheen. De ambities rondom circulair bouwen zijn hoog. Toch worden duurzame oplossingen vaak nog van de baan geschoven. Hoe dat komt? Er zijn nog steeds goedkopere en snellere (niet duurzame) oplossingen. Verleidelijk, maar er zijn genoeg redenen om de verduurzaming nú door te zetten. Ook voor de eindgebruiker. Benieuwd hoe je deze eindgebruiker betrekt bij circulair bouwen? In deze blauwdruk hielpen wij je verder. 

Lees meer…