Circulair bouwen: wat heeft de eindgebruiker er aan?

We kunnen er niet meer omheen: circulair bouwen. En de ambities zijn hoog. Toch worden duurzame oplossingen vaak nog van de baan geschoven. Hoe dat komt? Er zijn nog genoeg goedkopere en snellere oplossingen. Verleidelijk, maar des te belangrijker om de verduurzaming nú door te zetten. Door je eindgebruiker te betrekken in het proces, zorg je ervoor dat je die ambities torenhoog houdt. Hoe je dat doet? En wat de gebruiker er precies aan heeft? Je leest het in deze blauwdruk.

 

Het belang van het betrekken van de gebruiker 

Door je gebruiker te betrekken in het proces, maak je ze stakeholder van het project. En dat zorgt ervoor dat de ambitie van de opdrachtgever hoog blijft. De gebruiker is dus een belangrijkere schakel in dit proces dan je in eerste instantie misschien zou denken. Maar hoe overtuig je de gebruiker hiervan?

 

Duurzaam bouwen is gezond(er)

Door het gebruik van circulaire bouwmaterialen bouw je duurzamer. En duurzamer bouwen is een stuk gezonder dan bouwen met niet-duurzame materialen. Bijvoorbeeld doordat er minder verf, lijm en schroeven gebruikt worden. Dat betekent minder schadelijke (chemische) stoffen in het gebouw. En dus beter voor de gezondheid!

 

‘Bouwen’ aan je imago

Circulair bouwen gaat niet alleen om het gebouw en de materialen zelf. Het gaat een stuk verder: waar houdt de organisatie zich mee bezig? Waar staan ze voor? En hoe willen ze overkomen? Verduurzaming kan een flinke boost van je imago betekenen. Zo stappen tegenwoordig al veel bedrijven over naar een elektrisch wagenpark, maar stoten ze voor het realiseren van een nieuw bedrijfspand nog wel C02 uit. Dat moet én kan anders! Door circulair te bouwen bouw je dus indirect aan een sterk imago voor jouw organisatie.

 

Oplossingen voor lange termijn

Duurzame gebouwen hebben vaak een flexibele en demontabele inrichting. En dat is ideaal voor op de langere termijn! Als er wijzigingen plaatsvinden, is dit makkelijker te realiseren én zijn de financiële gevolgen kleiner. Win-win!

Wat ons betreft zijn er genoeg redenen voor de eindgebruiker om blij te worden van circulair bouwen. Heb jij als opdrachtgever daar extra hulp bij nodig? Neem contact met ons op! We begeleiden je graag in dit proces.