5x waarom het inschakelen van een bouwmanager verstandig is

Overweeg jij nieuwe huisvesting? Bijvoorbeeld omdat je uit je jasje groeit of je huidige pand toe is aan renovatie? Wij snappen dat je het als ondernemer al druk genoeg hebt en niet zit te wachten op een moeilijk (ver)bouw- of verhuistraject. Het inschakelen van een professionele bouwmanager kan hiervoor uitkomst bieden. Een bouwmanager beheerst de tijd, kosten én de kwaliteit van een bouwproject. Benieuwd welke reden er nog meer zijn om jouw project door een bouwmanager uit te laten voeren? Wij delen er in deze blauwdruk vijf met je!  

 

1) Één vast vertrouwenspersoon

Bij een (ver)bouwtraject zijn enorm veel samenwerkingspartners betrokken. Denk bijvoorbeeld aan projectontwikkelaars, architecten, constructeurs, installatieadviseurs, aannemers en/of installateurs. Ieder met hun eigen belang. Logisch dat je als opdrachtgever door bomen het bos niet meer ziet. De bouwmanager is de persoonlijke adviseur van de opdrachtgever. Hij behartigt jouw belang in het project en is daarmee jouw vaste vertrouwenspersoon. Zo coördineert hij het project en is hij altijd op de hoogte van de actuele status. Hij zorgt er ook nog eens voor dat jij niet met alle partijen afzonderlijk in gesprek hoeft. Bespaart jou je kostbare tijd! 

 

2) Kennis van multidisciplinair vakgebied

Wist je dat je bij je het begeleiden van bouwtraject veel meer komt kijken dan alleen kennis van bouw? Een succesvolle bouwmanager is deskundig op het gebied van engineering, finance, business, software en recht. Hij weet van de hoed en de rand en beschikt bovendien over analytisch denkvermogen om snel problemen te kunnen oplossen. Dat is nodig: want in de dynamische wereld van de bouw kan het zomaar zijn dat nieuwe wet- en regelgeving de dienst uitmaakt. Wel zo prettig wanneer je dan werkt met een bouwmanager die je hierin proactief adviseert en begeleidt. 

 

3) Voorkom dure fouten

Een bouwproject zonder bouwmanager uitvoeren, levert vaak dure fouten op. Dat is ook niet gek, want waar begin je als je zelf geen kennis hebt van de branche? En hoe weet je welke aannemer de beste optie is? De bouwmanager weet exact welke keuzes slim zijn om te maken. En hoe je – met de juiste keuzes – geld kunt besparen. Met een bouwmanager zorg je altijd dat het budget voor het project beheerst wordt en blijft, aangezien hij of zij eindverantwoordelijk is. Met een bouwmanager voorkom je dus fouten, die je later duur komen te staan.

 

4) Geen spijt achteraf

Het komt vaker voor dan je denkt: mensen die spijt hebben van keuzes die er tijdens het bouwtraject gemaakt zijn. Bijvoorbeeld door een elektriciteitspunt dat toch niet helemaal op de juiste plek zit. Of de draairichting van een deur die achteraf gezien toch niet zo praktisch blijkt. Allemaal keuzes die vooraf getackeld hadden kunnen worden. Een bouwmanager denkt strategisch na over de keuzes die er gemaakt moeten worden, adviseert eerlijk en stelt een gedegen plan op. Zo weet je zeker dat er een uitstekend doordacht plan voor jouw project is en je geen spijt krijgt achteraf!

 

5) Rust van begin tot eind

Vanaf het eerste idee tot het allerlaatste oplevermoment is de bouwmanager betrokken. Dit betekent dat je als opdrachtgever het hele bouwproces uit handen kunt geven. Het budget, de planning en uitvoering: alles wordt voor je geregeld! Je hebt er dus geen omkijken naar en kunt je richten op je persoonlijke dagelijkse bezigheden. Klinkt goed, toch?!

Deze organisaties gingen je voor

Wist je dat de bouwmanagers van HERO al veel huisvestings-, bouw-, en vergunningstrajecten begeleid hebben? 

 Wil je meer informatie? Neem dan contact op met bouwmanager Roland de Jong. Hij werkt een compleet stappenplan voor je uit!