Projectmanagement nieuwe schoollocatie Helicon MBO te Tilburg

Vraag

Helicon Opleidingen was op zoek naar een nieuwe, passende schoollocatie in Tilburg. Om dit proces soepel en efficiënt te laten verlopen, zochten ze een bouwkundig projectmanager/partner die ze van initiatief tot oplevering kon begeleiden bij het zoeken en vinden van een nieuwe locatie. Het belangrijkste doel? Binnen 6 maanden een nieuwe locatie  vinden die voldoet aan de wensen zoals: een goede bereikbaarheid, een gezonde werk- en studeeromgeving en een eigentijdse inrichting. Een uitdagende de opdracht, die de bouwmanagers van HERO maar al te graag aan gaan! 


Aanpak 

Na een grondige zoektocht in Tilburg, is ons oog gevallen op een verdieping van een oud postsorteercentrum. Al voor het aanhuurtraject hebben we een architect ingeschakeld om een schetsplan te maken van de mogelijkheden op de verdieping. Nadat de huurovereenkomst getekend was, hebben we direct een deskundig ontwerp- en bouwteam samengesteld. De verdieping is helemaal gestript en er is een totaal nieuw inbouwpakket ingebracht. Hiermee creëren we functionele ruimtes en faciliteiten voorzien van passende installaties en verlichting. Denk bijvoorbeeld aan: klaslokalen, teamruimtes en open werkruimtes.

 

Uitdaging

De belangrijkste uitdaging bij dit project was om – binnen het gestelde budget – het ontwerp passend te maken en binnen 6 maanden het te realiseren en op te leveren. Tevens kwamen er tijdens en na het strippen van de verdieping nieuwe zaken aan het licht. Zo bleek er een dragende muur aanwezig te zijn, die niet gesloopt kon worden. Dit vroeg om een hoge mate van creativiteit en adequaat handelen van het team! 

Resultaat

– Bouwtijd: ongeveer 6 maanden
– Oppervlakte: ca. 1.300 VVO
– Renovatiejaar: 2017