Referentie | Herman & Roland

Vraag

Hoe krijgt ons pand een uitstraling van deze tijd maar blijft wel het industriële karakter gewaarborgd? Dat was de vraag van Latour Galvano Techniek BV. Wat voorheen als opslagruimte gebruikt werd moest getransformeerd worden in moderne kantoorruimtes. Het doel? Een perfecte herbestemming creëren, waardoor het pand weer een passende toevoeging is voor de maatschappij.

Aanpak

Wij zijn tijdens dit project betrokken geweest van initiatie tot oplevering en hebben het nieuwe ontwerp ontwikkeld. Dit ontwerp is afgestemd op het oude industriële karakter, maar met een vernieuwde, moderne inslag. Dit is gerealiseerd door te kiezen voor een open uitstraling van de gevel. De beglazing, indeling en profilering van de kozijnen zijn behouden, maar door te kiezen voor een donkere kleur krijgt het een industriële uitstraling van deze tijd. Daarnaast is er gekozen voor een gevarieerd palet aan kleuren en materialen, dat inspeelt op het industriële karakter van het Mercuriuspark.

Uitdaging

De belangrijkste uitdaging tijdens dit project was om het nieuwe ontwerp passend te maken binnen het industriële beeld.

 

Resultaat

Bouwtijd: ca 6 maanden
Oppervlakte: ca. 379 BVO
Bouwjaar: ca. 1955, renovatie 2018

Bouwmanager van dit project

Herman Croes &

Roland de jong

Bouwmanagers 

Bouwmanager van dit project

Herman Croes &

Roland de jong

Bouwmanagers